Manyas'ta Şeker pancarı alımlarına başlandı
Manyasta şeker pancarı alım kampanyası 10 Ekim tarihi itibarı ile başladı.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Ekim 2012 - Perşembe 12:00
Güncelleme: 25 Ekim 2012 12:00
Manyas
Manyas`ta şeker pancarı alım kampanyası 10 Ekim tarihi itibarı ile başladı.
Kampanyanın 10 Kasım 2012 tarihine kadar devam edeceği açıklandı.
Manyas Pancar Bölge Şefi Ahmet Eke, şeflik kapsama alanında bulunan Gönen ve Bandırma-Aksakal beldeleri de dahil olmak üzere toplam 2100 dekar alanda şeker pancarı ekimi yapıldığı ve kampanya boyunca 18 bin ton pancar almayı hedeflediklerini söyledi.
Eke, şeker pancarı alımlarının Manyas-Haydar Köyünde ki alım merkezinde gerçekleştiği ve yeterli üretim yapılamadığı için bu yılda Susurluk Şeker Fabrikasının çalışmayacağı bu nedenle kampanyada alınan şeker pancarının Eskişehir şeker fabrikasına nakledildiğini söyledi.
Haydar Köyünden şeker pancarı üreticisi Şükrü Karadağ, bu yıl şeker pancarında ortalama verimin dekar başına dokuz ton olduğunu henüz taban fiyatının açıklanmadığını beklentilerinin kilogram fiyatının 15 kuruş olması yönünde olduğunu söyledi.
Karadağ aksi halde, şeker pancarından para kazanmalarının zor olacağını vurguladı.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 33.7 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
1

Balıkesir’de deprem seferberliği çağrısı

2

Amatör Balıkçılar Büyükşehir’in yarışmasında hünerlerini sergiledi

3

Gönen’in gururu Mustafa Çulcu’nun adı ölümsüzleşiyor

4

DAHA GÜZEL BIR BANDIRMA İÇİN BÜYÜK DÖNÜŞÜM BAŞLADI

5

CHP’de Atak toplantısı

6

Balıkesir’de Naci Görür deprem gerçeğini anlatacak

7

TGC, Evrensel Gazetesi’ne saldırıyı kınadı